Voor het Angelman Syndroom

Mondmotoriek

Een goede motoriek van tong, lippen en wangen is heel belangrijk om goed te kunnen ademen, praten, eten en drinken. Ondanks het feit dat bij veel kinderen en volwassenen met AS de spraakontwikkeling niet of nauwelijks op gang komt, is het toch belangrijk om de mondmotoriek te stimuleren. Er kan sprake zijn van een te hoge of te lage spierspanning, en dat geeft problemen  met de mondmotoriek. Ook kan de gevoeligheid in de mond afwijkend zijn.

Een logopedist kan daarbij helpen door oefeningen van de mondmotoriek worden de aangezichtsspieren getraind waardoor de mimiek gestimuleerd wordt. Mimiek is erg belangrijk voor Angelmankinderen omdat ze met hun mimiek vaak proberen te communiceren.  Met mondmotoriekoefeningen wordt bedoeld: alle passieve en actieve oefeningen in/aan het mondgebied waarbij geen spraakklanken worden gemaakt. Onder deze definitie vallen oefeningen als tongheffing, lippen sluiten, blazen, zuigen, tappen op de tong en borstelen langs de tongranden.

Niet alleen logopedistische hulp, maar ook het gebruik van een orthodontische beugel kan de mondmotoriek verbeteren. Dankzij een beugel kan een betere lipsluiting plaatsvinden waardoor het speeksel eerder in de mond blijft; men hoopt daardoor de prikkel te stimuleren om het speeksel weg te slikken. Lipsluiting helpt snurken verminderen (met open mond slapen bevordert het snurken).

Vele Angelmankinderen hebben eet- en drinkproblemen. Deze kunnen drie oorzaken hebben: niet kunnen eten, niet mogen eten of niet willen eten. Het is belangrijk om de oorzaak hiervan te ontdekken , niet alleen om erger te voorkomen, maar ook om de juiste oplossing te vinden.

Они "Программа супер окна скачать"могут помочь тебе справится с этими "Скачать игру minecraft сетевую игру"нападениями и опознать тело.

Порой ты бываешь "Скачать песню elvira t маме"безвольным и опутанным плотскими узами.

Здесь он "Scrim clan su"хранил свои сокровища; несмотря на мужественную "Программа айтюнс скачать"внешность, искренней привязанностью принца были куклы.

Она становилась "Ваз 21099 чертеж"лошадью, драконом, золотой рыбкой, острым осколком "Песня you and i medina скачать"обсидиана, пригоршней ила, колючей лозой, жалящей осой.

Но "Машины русские для gta san andreas скачать"то, что случилось чуть позже, совсем не "Бесплатные wav скачать"входило в планы "Philips xenium x216 инструкция"демона.

А демоны подобны белкам, которые запасают еду и строят гнезда, но жить могут где угодно.